Japonská kuchyně

Samurai, válečník oddaný tradici a povinnostem k lennímu pánovi. Podobně se staví japonský kuchař k přípravě pokrmů pro hosty naší japonské kuchyně.

Každému úkonu předchází zamyšlení a duchovní příprava, která trvá zlomek času. Pro ten okamžik nejsou žádné problémy, vše je daleko. Je tu jen mysl s vědomím, co je třeba udělat. Veškeré soustředění je směrováno na suroviny, první řez, aranžování a ústí v nejzazší bod, kterým je podání pokrmu hostovi.

V japonské kuchyni velmi záleží na krájení. Vše musí mít ostré, čisté hrany a perfektní načasování. Japonská kuchyně je souhra činností.

Díky tomuto a pokoře při výuce vypadají japonské pokrmy tak výborně, jednoduše, ale zároveň rafinovaně. Předností těchto „komplikací“ je, že užívané techniky slouží kromě vzhledu především k zachování čerstvosti a kvality surovin.

Čerstvost a kvalita jsou hlavní kritéria, proto se jídlo podává co nejdříve po dokončení. Každé jídlo a sousto je pozastavením a host má možnost setrvat na stejné duševní úrovni jako kuchař a tím pochopí výjimečnost okamžiku návštěvy japonské restaurace, japonské kuchyně. Může se přenést za oponu času a ztotožnit se s cestou válečníka, která je čistá a opravdová.

Skutečnou atmosféru Japonska a japonské kuchyně ucítíte, zvolíte-li si sezení na rohožích tatami. Rušit Vás při tom bude pouze zvuk šplouchajícího vodopádu. Japonská restaurace Samurai nabízí dva druhy sezení na rohožích tatami. Evropský styl má pod stolem prostor na nohy, je tedy pohodlnější. Ti, kteří vydrží delší dobu klečet, mohou zvolit klasické sezení na rohožích tatami. Stoly jsou oddělené a můžete si proto užít dokonalého soukromí. Obsluha za sebou vždy zavře dveře a přijde pouze, když zmáčknete tlačítko umístěné na stole. Věříme, že japonská kuchyně oslní i Vás.